Arts tweewielers


De mountainbike specialist in Son en Breugel!

Voor mountainbike fanaten zijn de Sonse bossen een prachtige locatie. U wilt zelf ook de bossen in? Wij helpen u graag op weg met het juiste materiaal. Met een mooi assortiment mountainbikes in diverse prijsklasse hebben wij voor rijders van elk niveau een passende mountainbike. De vraag is dan ook: waar bent u naar op zoek?

Variatie in mountainbikes voor de regio Eindhoven

In onze showroom treft u een veelzijdig aanbod mountainbikes aan. Van recreatief tot de professionelere modellen. Wij helpen u graag bij het kiezen van een nieuwe mountainbike. Hoe ruimer uw budget, hoe meer en betere versnellingen, schijfremmen en hoogwaardigere frames waaruit u kunt kiezen. Daarnaast is er ook veel verschil tussen de formaat wielen en het frame types. Naast de informatie op de website leggen wij u alles haarfijn uit als u een bezoek brengt aan de showroom in Son en Breugel tegen Eindhoven Noord.

Mountainbikes met verschillende wielmaten

Er zijn tegenwoordig verschillende wielmaten leverbaar. Elke maat heeft zijn voor- en nadelen.

26 Inch
De 26' wielen zijn nog altijd de standaard maat. 26' Wielen zijn lichter van gewicht, zeer sterk en wendbaar. Het nadeel is dat een kleiner wiel minder makkelijk over obstakels heen gaat.

29 Inch
Door het grotere raakvlak rollen deze wielen makkelijker over obstakels dan 26' wielen. U kunt op rechte stukken ook hogere snelheden behalen met deze maat. Het nadeel is dat ze uiteraard zwaarder zijn en kwetsbaarder. De minimale aanbevolen lichaamslengte voor deze maat wielen is 180 cm.

27.5 Inch
De 27.5' zijn een mooie middenweg. Het brengt het beste van de 26' en 29' wielen bij elkaar. Deze maat is ideaal voor mensen die een allround mountainbike zoeken.

Verschillende frames

Grofweg zijn er twee soorten frames beschikbaar. Een hardtail frame en een full-suspension frame. Het verschil zit hem in het wel of niet aanwezig zijn van achtervering.

Hardtail
Het Hardtail frame is in Nederland de populairste keuze omdat dit frame de mountain bike ook geschikt maakt voor dagelijks gebruik. Nóg een voordeel van dit type frame is dat u geen snelheidsverlies lijdt door de pompwerking van de vering. Hier staat tegenover dat u op een hobbelige ondergrond minder comfort heeft in tegenstelling tot een full-suspension frame.

Full-suspension frame
Van de twee type frames heeft een full-suspension frame een stoerder uiterlijk. De vering zorgt ervoor dat u niet elke hobbel in de weg voelt en een soepelere en comfortabelere rit heeft. Het nadeel is dat een full-suspension frame in verhouding zwaarder is en de scharnieren meer onderhoud vergen. Gelukkig kunt u uw bij ons gekochte mountainbike gewoon naar ons brengen voor een goede onderhoudsbeurt.

Zoals u ziet heeft u voor het kopen van een nieuwe mountainbike in de regio Eindhoven / Son en Breugel eerst wat keuzes te maken. Wij helpen u graag bij het maken van de voor u juiste keuze. Voor vragen kunt u gebruik maken van het contactformulier of bel 0499 - 46 12 16. Graag tot ziens in onze ruime showroom in Son en Breugel, gelegen tegen Eindhoven Noord.


Mountainbike

Waarom voor Arts Tweewielers kiezen

E-bike Expert
Uw E-bike Expert
Professioneel advies
Eigen reparatie afdeling
Professioneel advies
Vrijblijvend testen
Professioneel advies
Premium Gazelle Dealer
Website ontwerp door RMK reclame en adviesbureau EindhovenWebdesign realisatie en techniek door ITinMotion Eindhoven